Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


RekLam iÇin Kaan_Kilic24@hotmail.com
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kalamar tawa

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RoMaNTiq_PicH

RoMaNTiq_PicH


Mesaj Sayısı : 300
Kayıt tarihi : 28/02/08

Kalamar tawa Empty
MesajKonu: Kalamar tawa   Kalamar tawa Icon_minitimePtsi Mart 24, 2008 9:41 pm

Malzemeler:6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz

Sosu için :
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen

Hazırlanışı
Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
Tavaya sıvı yağı aktarın.
Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
RoMaNTiq_PicH

RoMaNTiq_PicH


Mesaj Sayısı : 300
Kayıt tarihi : 28/02/08

Kalamar tawa Empty
MesajKonu: Geri: Kalamar tawa   Kalamar tawa Icon_minitimePtsi Mart 24, 2008 9:41 pm

şimdiden acıktım cnm çekti:D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kalamar tawa
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: •Genel Bölüm / Genel Kültür• :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: